divendres, 5 d’octubre del 2012

La Revolució Digital A L'aula

La Revolució Digital A L'aula

En aquest Podcast que hem grabat, fem una petita conclusió a la que hem arribat tot el grup, i que volem compartir amb vosaltres.

Estarem encantats de que ens feu arribar la vostra opinió. Si esteu d'acord amb nosaltres, o no, que us ha despertat la nostra reflexió...
Per sort, no tots/es pensem igual i és per això que us demanem ajuda, per poder arribar a comprendre la majoria de visions, i poder ampliar així la nostra capacitat d'entendre a la resta.

Moltes gràcies!

2 comentaris:

  1. Hola estimades,

    He vist l'enllaç comparit per Sonia al Facebook i no he pogut resistir la tentació d'entrar i fer una ullada al vostre bloc. Vos done la enhorabona i vos done ànims per continuar amb aquesta tasca informativa online, ja que la valentia d'iniciar un bloc no radica en la seua creació, perquè començar és molt bonic, sino que ara la missió és mantenir el bloc amb les vostres experiències, ilusions diàries i idees personals. Continuen així. Ànim!

    Aprofite per ser el primer en comentar la vostra reflexió, baix la meua humil opinió. Compartixc la idea de la Revolució Digital. És un fet innegable que la tecnologia ha arribat a tots els aspectes de la nostra vida. I la EDUCACIÓ no és una excepció. És clar que el fracàs escolar a Espanya es pot analitzar de diverses formes i cada una d'elles resultaria tenir causes diferents. Però jo sóc partidari d'aquells que defenen la MOTIVACIÓ. El professor/a ha de saber motivar el seu alumnat. I ahí entra en joc la REVOLUCIÓ DIGITAL:
    -Què ens ofereix les noves tecnologies?
    -Estem preparats acadèmicament per fer-les servir a l'aula?
    -Quins perills comporta estes eines?
    -Les aules estan equipades correctament?
    -Com usen les TICS a altres països?

    ..... podia continuar amb sèrie de preguntes de caràcter reflexiu. Però segur que al bloc plantejareu aquestes preguntes, i segur que intentareu donar-li solució, ja que en este món globalitzat el treball de l'ensenyament comporta també un treball d'aprenentatge. En aquest cas el de les noves tecnologies. És el etern cercle del professor.

    De nou enhorabona pel bloc i a seguir treballant.

    Salutacions especials a Sonia des de la Terreta

    JC

    ResponElimina
  2. Benvolgut JC:
    Gràcies per dedicar-nos una estona i haver-te interessat per les nostres paraules.
    Bé, des de l’assignatura d’habilitats comunicatives, estem descobrint que és el que ens ofereixen aquestes noves tecnologies i que ens comporten, paral•lelament. També anem descobrint i debatent tot aquest seguit de qüestions que ens planteges i que segur que més endavant, sota el nostre criteri a partir del saber, plategem al bloc.
    Hi ha dos aspectes que a novell personal, si que podem i volem contestar-te.
    - La qüestió de si acadèmicament estem preparats per fer servir les TIC a l’aula, creiem que té diverses respostes, segons el model en el qual ens fixem.
    En la direcció amb la que va la societat, representa que sí. Però de mestres, n’hi ha de molts típus: motivats, autodidactes, dels que es reciclen i formen contínuament, dels que es van estancar generacions enrere...
    El que si que podem dir convençudament, és que amb un futur no massa llunyà, de ben segur que ho estaran, ja que des de les aules ja s’està formant als futurs educadors, per poder pal•liar aquesta possible mancança.
    - Pel que fa referència al teu comentari on dius que ets partidari de la motivació, dir-te que estem 100% d’acord amb tu.
    Necessitem gent motivada, amb ganes de fer bé la seva feina i de que els infants se’n surtin!

    No oblidem que els mestres, pedagogs, educadors... som els responsables d’educar a les generacions que se n’encarregaran totes les professions.

    Et recomanem que vegis un vídeo que penjarem en breu, on hi ha una part on es parla de la motivació dels educadors, entre altres coses.

    Esperem que t’agradi.

    Salut!

    ResponElimina