dijous, 25 d’octubre del 2012

Prevenció de les drogues. Què en sabem?

Benvolguts companys/es:

En aquesta nova entrada al bloc, plantegem un nou tema d'actualitat, tot i que també és un tema que ve de molts anys enrere: les drogues.

Què en sabem? Tenim clar que s'entén com a droga?
En aquesta entrada, facilitem un text informatiu, que servirà juntament amb un objecte d'aprenentatge, per poder aclarir dubtes i/o ampliar coneixements.

Per concloure-ho, adjuntarem un power point, on es plantejen diferents qüestions, per tal de que l'alumnat sigui autodidacta i pugui autovalorar si ha assolit o no els conceptes.

Esperem que sigui del vostre interés, moltes gràcies.


1- Informació drogues

2- Vídeo objecte aprenentatge

3- Activitats ppt

dissabte, 20 d’octubre del 2012

Internet segura



Després de veure el vídeo proposat a l’aula, la nostra mentorna ens planteja tres preguntes:
-          Que ens fa pensar el vídeo?
-          Què hem entés amb el vídeo?
-          Penseu com a educadors/es haureu d’estar atents a aquesta problemàtica?
Potseriorment, havent llegit les preguntes i reflexionat i raonat la resposta col·lectivament, hem arribat a les següents conclusions:

-          Realment, aquest vídeo demostra d’una manera molt senzilla com de vulnerables som a la xarxa.
-          Veiem com una adolescent està rebent bullying per part de diverses persones, amb tots els traumes i problemas que pot arribar a comportar per les persones afectades.
-          Evidentment, com a educadors hem d’estar atents a aquesta problemática. La millor arma per evitar i/o afrontar un problema, és una bona prevenció
Al igual que a la vida diàra, hem d’impartir una bona educación sobre les TIC i el món virtual en general.

Hi ha molts alumnes amb problemas de relació social, amb una baixa autoestima moltes vegades, on la xarxa és un gran al·liat per a elles. Si troben algú que els fa ciberbullying i no se n’adonen o no ho saben aturar, pot suposar un trauma amb conseqüències terribles.
Per això, farem  aquesta prevenció i anirem parlant amb els educants, per tal de ser propers a ells, que ens expliquin que els succeeix, assessorar-los, etc.  


Us deixem també aquesta presentació que hem creat sobre el ciberbullying, que és l'assetjament que un menor exerceix sobre un altre de la mateixa franja d'edat en entorns digitals.

dimarts, 16 d’octubre del 2012

Progressa adequadament


Benvolguts:

Tot seguit, us pengem un vídeo molt interessant sobre l'educació a l'estat espanyol.


En els comentàris, penjarem la opinió d'una de les integrants del grup.

Hi esteu d'acord? Que en penseu? podrieu plantejar alguna solució per alguna de les problemàtiques que es plantegen?


divendres, 5 d’octubre del 2012

La innovació de les eines TIC



 Avui us deixem aquest vídeo que ens visiona un mon de tecnologia , en el que la societat cada cop més esta basada en l’intercanvi d’informació i de comunicació, tot això es possible a través de les TIC. Podríem parlar també sobre l'alfabetització tradicional front a l'alfabetització digital i l'alfabetització multimodal, que són avui dia l'actualitat.

Els aprenents avui dia passen a ser els protagonistes dels seus aprenentatges. Quan passen a crear, elaborar el seu aprenentatge, l'aprenent és molt més actiu. Els nens han de ser partícips del seu aprenentatge; s'han de sentir protagonistes del seu aprenentatge. Tot això és possible gràcies a les tecnologies TIC, que cada dia més s'incorporen a les aules com a eines d'aprenentatge.




La Revolució Digital A L'aula

La Revolució Digital A L'aula

En aquest Podcast que hem grabat, fem una petita conclusió a la que hem arribat tot el grup, i que volem compartir amb vosaltres.

Estarem encantats de que ens feu arribar la vostra opinió. Si esteu d'acord amb nosaltres, o no, que us ha despertat la nostra reflexió...
Per sort, no tots/es pensem igual i és per això que us demanem ajuda, per poder arribar a comprendre la majoria de visions, i poder ampliar així la nostra capacitat d'entendre a la resta.

Moltes gràcies!

Pissarres Digitals



Adéu al guix



Les classes són més atractives i els alumnes estan més motivats

Amb les pissarres digitals, l'alumne està més atent, és protagonista i interactua.


Adéu al guix en les aules. El encerat clàssic està a punt de passar a millor vida. La revolució educativa passa ara per les pissarres digitals, unes pantalles blanques de grans dimensions i sensibles al tacte, on sorgeixen figures, on es poden veure vídeos i consultar Internet o la Larousse. Fins i tot poden parlar i dirigir-se a un alumne per demanar-li que s'acosti i resolgui l'equació. Són "pissarres màgiques" diuen els més petits.

Aquesta nova eina tecnològica posada al servei dels professors està mudant els mètodes pedagògics. Les classes són més atractives i els alumnes estan més motivats, explica Rosa Maria Barreiro, una mestra pionera a Galícia en l'ús de la pissarra digital a l'aula. "Un nen motivat aprèn abans i de veritat. No se li oblida el que li ensenyen", assegura.

En el seu col · legi, fins al professor d'Activitat Física s'aprofita de la pissarra virtual per ensenyar als seus alumnes d'Infantil quins aliments són més saludables i quins han d'evitar per fugir de l'obesitat. El missatge del mestre es reforça mentre a la pantalla apareixen hamburgueses, pastes, pomes i espinacs. Perquè això succeeixi, abans el docent ha de preparar en el seu ordinador portàtil la classe, buscant imatges i creant exercicis perquè després l'alumne pugui interactuar. En arribar a l'aula, el professor només ha de connectar l'ordinador i la pissarra i ordenar silenci.

Un altre exemple, per ensenyar als més petits com s'escriu una carta, es dispersen a la pantalla el segell, el nom del remitent (el seu nom) i el del destinatari (el d'un amic) i la direcció. Llavors el nen s'acosta a la pissarra i amb la seva mà va ordenar al sobre buit tots els elements. "Els llibres són àrids, freds i distants. Amb les pissarres digitals, estan més atents. Són protagonistes i interactuen amb la pissarra", insisteix Rosa, que dóna classe en una escola rural de Ponteceso, a la província de la Corunya.
 
Arrel d’aquesta informació extreta del següent link: http://alejithalink.blogspot.com.es/2010/06/aulas-virtuales-y-pisarras-digitales.html
 
Hem arribat a la conclusió de que el fracàs escolar es pot arribar  a reduir mitjançant les noves tecnologies, com poden ser: les pissarres digitals. Ja que, aquest mètode fa que l’alumne estigui més motivat, participi a classe d’una forma més interactiva i dinàmica. Com podem observar el petit fragment extret del blog, Rosa Maria Barreiro afirma  "Un nen motivat aprèn abans i de veritat. No se li oblida el que li ensenyen", és a dir l’alumne es converteix en el protagonista i partícip  de l’aprenentatge. 

Les noves tecnologies obren un món nou per el docent, així com també per l’alumnat, ja que les seves classes ja no es basen en una pissarra i prendre apunts, sinó que la seva metodologia didàctica és amenitzar les classes per tal de fer-les mes entretingudes i divertides. D’ aquesta forma l ‘alumne aprèn amb més facilitat i a la vegada s’acosta a les noves tecnologies.   


 Aquí us deixem un vídeo per fer més entenedor el funcionament de les pissarres digitals. Esperem que us agradi!